Investeerders willen Yellow Hive in top vijf financiële sector

Nieuwe aanzienlijke investering voor overnames en buitenlandse avonturen.

IK Partners heeft opnieuw een aanzienlijke investering gedaan in Yellow Hive, het moederbedrijf achter onder meer You Sure, Felixx® werk & inkomen en Yinco. Behalve IK Partners zijn dat ook de drie hoofdinvesteerders AlpInvest, TPG GP Solutions en Pantheon.

De investering, via het speciaal opgezette fonds IK Strategic Opportunities I, volgt op een eerdere investering in 2020 via het IK SC II fonds en is bedoeld voor verdere groei in specifieke Nederlandse regio’s en nichemarkten binnen Duitsland, Spanje en België.

De Europese investeringsmaatschappij voorzag Yellow Hive in 2020 al van een kapitaalinjectie. Yellow Hive behaalde in drie jaar tijd al de doelstellingen van het vijfjarenplan, waardoor de nieuwe investering nu al beschikbaar wordt gesteld. De closing van de investering vond gisteren plaats.

Met de herinvestering gaat Yellow Hive zowel organische groei financieren als nieuwe overnames doen. In Nederland gaat het daarbij vooral om overnames van volmacht- en beursbedrijven en assurantie- en pensioenkantoren. De focus ligt op bedrijven die iets toevoegen aan het bestaande palet aan producten en diensten en die gericht zijn op groei in nichemarkten en/of aanwezigheid hebben in specifieke Nederlandse regio’s. De ambitie is om binnen een jaar structureel tot de top-5 in de financiële sector in Nederland te behoren.

Daarnaast heeft de nieuwe investering als doel om de succesvolle groeistrategie door te trekken naar Duitsland, Spanje en België. In deze drie landen wil Yellow Hive de komende jaren overnames gaan doen van bestaande serviceproviders, volmachtbedrijven en assurantiekantoren in zowel reguliere als nichemarkten.

Gerelateerde artikelen