Investeerders steunen AFAS Young Business Award

Meer dan dertig investeringsfondsen hebben interesse in finalisten.

Grote venture capital-fondsen zoals Speedinvest, Notion Capital, Slingshot, Rockstart, Creandum en Endeit hebben hun medewerking toegezegd aan de AFAS Young Business Award (YBA). De fondsen – samen goed voor dik twee miljard aan kapitaal om te investeren in startups en scale-ups – gaan graag in gesprek met de winnaar van de wedstrijd die in het najaar plaatsvindt om te zien of ze de startup of scale-up verder kunnen helpen.

De deelnemers van de AFAS Young Business Award melden zich nu aan. In september wordt daarvan een top twaalf samengesteld aan de hand van een screening, waarna de deelnemers direct kennis gaan maken met de investeerders. 

"Met zo’n breed spectrum aan investeringsfondsen kom je niet zomaar aan tafel", vertelt AFAS Young Business Award founder Niels Palmers in een persbericht. 

De wedstrijd voor ondernemerstalent heeft dit jaar een andere opzet dan in de voorgaande jaren. Toen stond er een investeringspot klaar voor de winnaar. "Dat hebben we veranderd, omdat we denken dat dat zowel voor de deelnemers als voor de investeerders aantrekkelijker is. Kijk, zo’n investering moet voor beide partijen goed zijn. Je moet dus ook ‘nee’ kunnen zeggen. En hoe hoog de deelneming is, moet een gevolg zijn van onderhandelingen en intensieve gesprekken. Dat is wat we nu faciliteren."
 

Gerelateerde artikelen