Investeerders steken 10 miljoen in deelbakfiets

Met het geld rolt Cargoroo uit naar heel Europa.

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. The Sharing Group en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.

Hiermee wil het bedrijf haar positie op het gebied van e-deelbakfietsen uitbreiden in Europa. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. 

In de Europese steden die al bekend zijn met het deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, wordt het aantal bakfietsen aanzienlijk verhoogd. In Nederland, waar het deelconcept onlangs is gelanceerd in Eindhoven, komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid. Verder gaat Cargoroo nieuw talent aantrekken om samen nog meer klanten de voordelen van de e-deelbakfiets te laten ervaren.

Gerelateerde artikelen