Investeerder Waterland ondersteunt coeo Inkasso

Centraal Invorderingsbureau (CIB) is overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland.

Het Rotterdamse Centraal Invorderingsbureau (CIB) wordt overgenomen door coeo Inkasso, een dienstverlener op het gebied van debiteurenbeheer in de beleggingsportefeuille van Waterland Private Equity Investments. coeo Inkasso breidt hiermee strategisch uit naar de Benelux. Voor CIB zorgt dit ervoor dat zij onderdeel wordt van een snel groeiende Europese credit management organisatie.

De huidige directie van CIB blijft middels een omgekeerde investering met de nieuwe ‘moeder’maatschappij verbonden en blijft hiermee actief.

"CIB gaat deel uitmaken van een succesvolle internationale credit management dienstverlener. Samen zullen we onze marktpositie en onze dienstverlening uitbreiden", zegt CIB-directeur Niels de Peuter. Carsten Rahlfs, Managing Partner van Waterland, voegt hieraan toe: "We ondersteunen bedrijven bij hun dynamische groei, door buy-and-build strategieën mogelijk te maken. Hiermee ontwikkelen we ze door middel van acquisities tot markt- en kwaliteitsleiders. Deze strategie is het beste uit te voeren binnen gefragmenteerde markten – zoals het geval is bij het debiteurenbeheer in Europa. De overname van CIB is een belangrijke mijlpaal voor coeo om de internationale groei te versnellen."

"coeo en CIB vullen elkaar goed aan. We zijn erg blij met deze toevoeging binnen onze groep en hiermee onze aanwezigheid in de Benelux. Dit brengt ons een belangrijke stap vooruit in de implementatie van onze ontwikkelingsstrategie", legt directeur en mede-eigenaar Tom Haverkamp van coeo Inkasso uit. In juni wordt het managementteam van coeo verder versterkt: Elias Reitter treedt toe tot het bedrijf vanuit Arvato Financial Solutions, waar hij onlangs nog Chief Strategy Officer was, en zal verantwoordelijk zijn voor de verdere internationalisering van coeo.

De details rondom de transactie, die op 28 mei 2020 werd afgerond, worden niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen