Investeerder Value Enhancement neemt Venlose glasspecialist over

Investeerder Value Enhancement Partners (VEP) staat op het punt glashandel Scheuten Glass in Venlo over te nemen. Over de koopsom is niets vrijgegeven.

Met private equity aan boord wil Scheuten zich verzekeren van een ‘solide toekomst met een verbeterde financiële situatie’, zoals de glashandel in een persbericht schrijft. Scheuten, gespecialiseerd in de veredeling van verschillende soorten glas en energiesystemen voor de woning- en utiliteitsbouw, heeft naast vestigingen in Nederland, ook locaties in België en Duitsland. Het bedrijf heeft in totaal 730 medewerkers en kent een omzet van 129 miljoen euro. 

“De bouwbranche zit sterk in de lift en Scheuten is één van de marktleiders op het gebied van vlakglas in Nederland”, aldus Chris de Weers, Senior Partner bij Value Enhancement Partners. De in Amsterdam gevestigde investeringsmaatschappij participeert in middelgrote ondernemingen met financiering afkomstig van institutionele investeerders. In totaal heeft VEP ongeveer 200 miljoen euro in de kas.

VEP neemt de aandelen over van de 69-jarige oprichter Jacques Scheuten. De overname dient nog goedgekeurd te worden door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bij de naderende deal wordt Scheuten bijgestaan door M&A-adviseur ING, het transaction-supportteam van KPMG en advocatenkantoor NautaDutilh

 

Gerelateerde artikelen