Investeerder parkeert Carnext bij eigen dochter

Carnext wordt overgenomen door zijn Britse branchegenoot Constellation Automotive Group. De koper is eigendom van TDR Capital, dat ook mede-eigenaar was van Carnext.

De marktplaats voor tweedehandsauto’s werd na de afsplitsing van oprichter Leaseplan overgenomen door TDR Capital, een volledige dochteronderneming van Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), GIC, PGGM, ATP en Goldman Sachs Asset Management.

Met LeasePlan is afgesproken dat het platform de tweedehandsauto’s van de leasemaatschappij mocht blijven verkopen. Dat laatste, tezamen met de ervaringen van de Nederlanders met digitale verkoop, maakte een overname van CarNext interessant voor het al veel grotere Constellation. De langetermijnovereenkomst met LeasePlan is volgens een verklaring goed voor honderdduizenden wagens per jaar.

De deal biedt Constellation ook een schat aan data-analyses en historische Europese transactiegegevens over gebruikte auto's. Die kunnen worden opgenomen in de eigen databank. 

CarNext en Constellation worden samen Europa's grootste digitale marktplaats voor gebruikte auto's, volgens henzelf. Jaarlijks verkoopt de combinatie naar verwachting straks meer dan 2,5 miljoen auto's. 

Nadere informatie over de deal is niet naar buiten gebracht.

 

Gerelateerde artikelen