Investeerder O&C ziet Witteveen op de fles gaan

Een jaar nadat investeerder O&C instapte, is dameskledingverkoper Witteveen Mode ter ziele gegaan. Het moederbedrijf Doorhoven Holding uit Zeist verkeerde al langer in de problemen.

Huisbank ABN AMRO had eind mei van toezichthouder AFM toestemming gekregen om een deel van de schuld om te zetten in een gedeeld eigenaarschap. Zover is het echter niet meer gekomen, bevestigde de bank na berichtgeving van De Telegraaf.

Volgens de krant heeft de Belastingdienst het faillissement aangevraagd omdat de belastingschuld van de keten waar zo'n vierhonderd mensen werken onhoudbaar zou zijn geworden. Het bankroet lijkt toch nog vrij onverwacht. Vorige week opende het modebedrijf nog een nieuwe winkel in het Friese Drachten.

Curator Rinke Dulack van advocatenkantoor Van Benthem & Keulen heeft besloten om de winkels tot nader order open te houden. Een dergelijke beslissing wordt meestal gemaakt om ketens aantrekkelijk te houden voor een doorstart. De webwinkel van Witteveen Mode is wel uit de lucht gehaald.

Investeringsmaatschappij O&C kocht begin vorig jaar het verlieslatende Witteveen en hoopte de winkelketen weer gezondheid te maken. Waar dat eerder wel lukte bij Brova Groep, slaagde O&C de reddingsactie bij Doorhoven Holding, het moederbedrijf van Witteveen, niet. 

Bron: ANP/Financieele Dagblad
 

Gerelateerde artikelen