Investeerder Greendelta ondersteunt MBO van Utilicht

Management neemt Utilicht over met ondersteuning van MKB-Investeerder Greendelta.

Het vierkoppige managementteam van Utilicht uit Weert heeft de aandelen overgenomen van terugtredend grootaandeelhouder Robert Didden.

Het managementteam van de verlichtingsspecialist is bij de overname ondersteund door MKB-investeerder Greendelta Corporate Investments uit Sittard. Overnamebemiddelaar Marktlink, dat sinds januari 2024 met kantoor gevestigd is in Limburg, begeleidde de overname.

Robert Didden nam Utilicht twintig jaar geleden over van de toenmalige eigenaar. Utilicht biedt maatwerk in lichttechniek. Het bedrijf tekent, ontwikkelt en produceert verlichtingsconcepten voor toonaangevende retailers en hospitality concepten, waaronder Hunkemöller, De Mandemakers Groep en diverse Van Der Valk labels.

In samenwerking met het managementteam en het gespecialiseerde team van circa veertig collega’s, is het bedrijf de afgelopen jaren uitgebouwd naar een landelijk opererend bedrijf met diverse grote Europese opdrachtgevers en buitenlandse projecten.


Vlnr: Mike Willems, Gwen Lennertz, Ruud de Vet, Robert Didden, Jan Pieter Rotte

De dagelijkse leiding en verantwoordelijkheid over de circa veertig medewerkers lag al grotendeels bij het managementteam en daardoor was het overdragen van het ondernemerschap een logische vervolgstap. Mike Willems vervult de rol van algemeen directeur bij Utilicht. Jan Pieter Rotte blijft CFO en Gwen Lennertz en Ruud de Vet blijven de vertrouwde commerciële gezichten van de onderneming.

Algemeen directeur Mike Willems: “Utilicht is marktleider in zijn marktsegment met een zeer gezonde en brede omzetspreiding in diverse segmenten. Samen met Greendelta zien wij verschillende mogelijkheden om het bedrijf de komende jaren verder uit te bouwen in onder andere de utiliteitssector. Werkgevers zien in dat een prettige werkomgeving voor medewerkers belangrijk is. De juiste verlichting is hier een essentieel onderdeel van. Naast sfeer is goed licht belangrijk voor het welzijn van het personeel op de werkvloer.”

Gerelateerde artikelen