Investec neemt minderheidsbelang in Capitalmind

Investec Bank neemt een minderheidsbelang in Capitalmind, een adviesbureau op het gebied van fusies en overnames en bedrijfsfinanciering.

Investec en Capitalmind zijn in 2018 al een partnerschap aangegaan. Investec biedt Capitalmind toegang tot een groot netwerk in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Azie en Afrika, terwijl Capitalmind sterke connecties heeft in West-Europa, Duitsland, Frankrijk, de Benelux-landen, Scandinavië en Zwitserland. Beide bedrijven zijn sterk gericht op industrie en dienstverlening, technologie, media en telecommunicatie, zakelijke dienstverlening, consument, voeding en landbouw, gezondheidszorg, energie, financiële dienstverlening en infrastructuur.

Investec en Capitalmind delen volgens een persbericht een 'ondernemers-DNA', en richten zich allebei sterk op het leveren van uitmuntende dienstverlening aan op groei gerichte bedrijven. Na de transactie zullen de toekomstige adviesteams nauwer geïntegreerd raken en kennis, expertise en klantdekking delen. Bovendien zal Capitalmind in staat zijn om Investecs bredere scala aan oplossingen, zoals overnamefinanciering en financiering via aandelenkapitaalmarkten en schuldkapitaalmarkten te gebruiken. 

Het nieuws van vandaag volgt op de totstandkoming van een partnerschap in 2020 tussen Investec, Capitalmind en Regions Securities LLC, waardoor beide bedrijven een sterkere positie in de VS kregen.

Gerelateerde artikelen