Investcorp komt overname van SPGPrints Group B.V. overeen

Investcorp, een wereldwijde aanbieder en beheerder van alternatieve beleggingsproducten, kondigt vandaag aan overeenstemming tot overname van SPGPrints Group BV ("SPGPrints") te hebben bereikt met fondsen beheerd door Bencis Capital Partners voor een ondernemingswaarde van € 240.000.000. Afronding van de transactie wordt verwacht na goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.
Opgericht in 1947, is SPGPrints de toonaangevende wereldwijde leverancier van geïntegreerde oplossingen voor het roterende scherm en digitaal printen voor textiel-en grafische toepassingen, en de toonaangevende fabrikant van precisie metalen componenten voor een breed scala van toepassingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Boxmeer, Nederland. SPGPrints is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen wereldwijd en had in 2013 een omzet van € 214.000.000, waarvan een groot uit opkomende markten.
Carsten Hagenbucher, een Principal van het bedrijfsinvesteringen team van Investcorp in Londen, zei: "We hebben SPGPrints gevolgd voor een lange tijd en werden aangetrokken door de gedifferentieerde, wereldwijde roterende scherm business, haar innovatieve digitale inkten activiteiten, het aanbod van aantrekkelijke precisie metalen en het ondernemend management team. We zijn verheugd om nu de kans te hebben om samen te werken met het management als we proberen de groei van de onderneming te helpen versnellen, zowel autonoom als door middel van passende aanvullende acquisities, en voor voortdurende internationale expansie zorg te dragen.
 
"Er zijn veel parallellen met andere bedrijven in portefeuille waarin we geïnvesteerd hebben en we kijken uit naar het toepassen van deze kennis om SPGPrints, met name met betrekking tot de digitale inkt."
 
De heer D.W. Joustra, Chief Executive Officer van SPGPrints, voegde toe: "We waren onder de indruk van het lange trackrecord met het werken met de managementteams van haar portfolio bedrijven om hen te helpen uit te breiden naar nieuwe markten op internationale schaal met een werkelijk wereldwijde aanwezigheid. Investcorp is een complementaire partner voor SPGPrints en een die ons zal voorzien van de solide financiële basis noodzakelijk om ons het volledige groeipotentieel van het bedrijf te helpen realiseren, onder meer door aanvullende acquisities."
De transactie is de vijfde succesvolle acquisitie van Investcorp in twaalf maanden na de overeenkomst om Tyrrells (een fabrikant van de hand gekookte aardappel en groente chips), Paper Source (een vooraanstaande Amerikaanse papier en online retailer), Namet (de toonaangevende Turkse producent van bewerkt vlees) en Totes (een toonaangevende wereldwijde leverancier van paraplu’s, koud weer producten en schoeisel).
Gerelateerde artikelen