Invesdor Groep en Nederlandse Oneplanetcrowd samen

Met de fusie ontstaat één van de grootste crowdfundingplatforms in Europa.

Invesdor Groep en Oneplanetcrowd kondigen aan te fuseren. Hierdoor ontstaat één van de grootste crowdfundingplatforms in Europa. Met ruim 170.000 investeerders heeft de nieuwe combinatie meer dan 438 miljoen euro in meer dan 800 projecten geïnvesteerd. 

Door de fusie krijgt Oneplanetcrowd toegang tot investeerders van de Invesdor Groep – die al actief is in Finland, Duitsland en Oostenrijk – terwijl Invesdor gebruik kan maken van de expertise en het netwerk dat Oneplanetcrowd heeft opgebouwd als het meest duurzame financieringsplatform in de Benelux. Beide fusiepartners delen de ambitie om impactondernemers en investeerders uit de hele Europese Unie samen te brengen. Ook maakt de krachtenbundeling de weg vrij voor Europese expansie met als doel marktleider in Europa te worden.

Via het financieringsplatform kunnen scale-ups, duurzame energieprojecten en impactondernemers uit heel Europa tegen lage transactiekosten rechtstreeks financiering ophalen bij particuliere en professionele investeerders. In de komende maanden kunnen beleggers uit alle EU-lidstaten obligaties van andere Europese investeerders tussentijds aankopen, verkopen of uitwisselen, waardoor investeringen via crowdfunding meer liquide worden. Bovendien kunnen veelbelovende Nederlandse scale-ups met internationale groeiambities zo niet alleen in Nederland, maar óók in andere Europese landen financiering ophalen.

De fusie krijgt doorgang onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Gerelateerde artikelen