Interxion neemt datacenter over van Vancis

De Europese leverancier van cloudservices Interxion kondigde afgelopen dinsdag aan de datacenter-activiteiten van Vancis over te nemen. Vancis blijft betrokken als strategische partner van co-locatie dienstverlener.

Het overgenomen datacenter in Science Park Amsterdam kent een gunstige ligging, aangezien het de locatie is waar Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) – het grootste internetknooppunt van Europa – ooit is opgericht. Daardoor krijgt Interxion toegang tot meer dan 100 carriers (data-operators) en Internet Service Providers (ISP's). 

Door de overname verdubbelt het aantal carriers bij Interxion in Amsterdam. Interxion telt 45 datacenters, verspreid over dertien steden in tien Europese landen, en biedt zijn diensten aan meer dan 1600 klanten.  

“Interxion Science Park slaat een brug tussen onze campussen en de Amsterdamse connectiviteits-hub en verhoogt onze waardepropositie door het verdubbelen van onze carrier- en ISP-dichtheid in een van de belangrijkste connectiviteitsmarkten in Europa", reageert David Ruberg, Chief Executive Officer van Interxion, op de nieuwe datacenter-aanwinst. 

De corporate-finance-adviseurs van Capitalmind begeleidde de deal namens Interxion. 

 

Gerelateerde artikelen