Internationale deal in de wereld van de payroll

Deel uit de VS neemt PaySpace uit Zuid-Afrika over.

Het Amerikaanse HR- en payroll platform Deel neemt de Zuid-Afrikaanse concurrent PaySpace over. Beide multinationals zijn ook actief op de Nederlandse markt. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

De deal is een van de grotere overnames van Deel tot nu toe. PaySpace beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in payroll-technologie en levert payroll-systemen en HR-diensten aan meer dan 14.000 klanten in 44 landen in Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Onder de klanten bevinden zich multinationals uit diverse sectoren, waaronder Heineken, Deloitte, Volvo, Coca-Cola Beverages en Puma.

Door de overname van PaySpace wordt Deel de eerste wereldwijde payroller met één dashboard voor klanten om wereldwijde teams te beheren. Hiermee blijven bedrijven up-to-date over lokale wet- en regelgeving die belangrijk zijn voor hun werknemers.

De ambitie van Deel voor de komende vier jaar is om honderd landen te bedienen met eigen payroll-systemen. Deze overname is een belangrijke stap in die richting. In minder dan vijf jaar is het bedrijf gegroeid naar 3000 werknemers in meer dan honderd landen.

Gerelateerde artikelen