Interieurbouwer voor superjachten zoekt een redder

Zonder overname is het half oktober gedaan met Struik Interiors.

Struik Interiors. groot geworden met de interieurbouw voor superjachten en residenties, is in grote financiële problemen gekomen. Mede vanwege de moeilijke omstandigheden in de jachtbouwsector is aan het bedrijf uitstel van betaling verleend. Op half oktober staat er een crediteurenvergadering gepland, waar schuldeisers beslissen over de toekomst van het bedrijf, zo meldt het platform Interieur Journaal.

Het bedrijf, opgericht in 1964, is begonnen als scheepsinterieurbouwer. Eind jaren zeventig werkte het regelmatig aan superjachten en werden de activiteiten uitgebreid met de productie van meubilair en interieuroplossingen voor luxe woningen en commerciële panden. In het najaar van 2021 heeft de familie Struik alle aandelen verkocht aan SecondWind/Capital.

Het ongeveer 110 man tellende bedrijf timmert internationaal aan de weg. In de afgelopen jaren is het uitgebreid naar nieuwe markten, waaronder het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten. Ook is er geïnvesteerd in nieuwe technologieën zoals 3D-printen en virtual reality omarmd om het ontwerp- en productieproces te verbeteren.

Het bedrijf maakte furore met twee zeilboten voor een in Luxemburg gevestigd bedrijf, het ontwerp van een koets voor de Nederlandse koninklijke familie en de ontwikkeling van vliegtuiginterieurs voor Fokker.

Gerelateerde artikelen