Institutionele beleggers stappen massaal in private equity

Beleid van centrale banken leeft meer dan verkiezingen VS.

Bijna een derde van de institutionele beleggers (30 procent) wil meer beleggen in de energietransitie. De decarbonisatie van portefeuilles ende diversificatie (beide 41 procent) en het vermogen om rendement te behalen (38 procent) zijn hiervoor de grootste drijfveren.

Dit blijkt uit de Schroders Global Investor Insights Survey van dit jaar, dat bijna 3000 beleggers en zo’n 74,5 biljoen dollar aan activa omvat binnen alle typen professionele beleggers.

Meer dan de helft (53 procent) van alle respondenten wil de allocaties naar private equity in de komende twaalf maanden verhogen, gevolgd door 42 procent naar private debt en 45 procent naar renewable infrastructure equity.

De Amerikaanse verkiezingen lijken niet erg te leven bij beleggers. Ze richten hun aandacht op trends als deglobalisatie, disruptie en decarbonisatie.  De grootste zorgen van beleggers zijn de impact van het beleid van de centrale bank (70 procent), de hoge rente (68 procent) en een mogelijke economische neergang (62 procent). Wereldwijde allianties op het gebied van politiek en handel (44 procent) en de overheidsschuld (35 procent) hebben de grootste impact op beleggingsposities.

Gerelateerde artikelen