Installatiebedrijf VDK neemt HIG over

Een koper vinden voor twee verschillende dochters viel niet mee.

VDK Groep uit Zwolle, een bedrijf voor technische installatie, heeft de Amsterdamse branchegenoot HIG overgenomen. HIG is vooral groot in de verkeerstechniek. De beide directeuren van HIG – tevens aandeelhouders – blijven betrokken in de nieuwe constructie. Twee andere aandeelhouders vertrekken.

HIG bestaat uit HIG Building Solutions (HBS) en HIG Traffic Systems (HTS) uit Bodegraven. Het bedrijf zet ongeveer 30 miljoen euro om. De overname is begeleid door Marktlink.

VDK Groep is al een aantal jaren bezig met een consolidatieslag in de installatietechniek. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 3000 werknemers en een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf streeft ernaar om marktleider te worden.

Het initiatief voor de deal kwam van HIG, dat Marktlink de opdracht gaf om een koper te zoeken voor de beide dochterbedrijven. “Na gesprekken met meerdere potentiële kopers, zijn we met VDK Groep verder het proces ingegaan. Dit vanwege een sterke klik tussen het management, de synergiën tussen HIG en de VDK Groep en de goede voorwaarden,” aldus Remon Lustenhouwer, partner bij Marktlink.

“De periode tussen intentieverklaring en de afronding bij de notaris duurde vanwege de complexiteit langer dan gebruikelijk, maar wederzijds vertrouwen bracht de transactie tot een goed einde voor alle partijen. De continuïteit van HIG is gewaarborgd.”

Gerelateerde artikelen