Insiber haalt ton op bij Antler

Pre-seed kapitaal voor Amsterdams cybersecuritybedrijf.

De in Singapore gevestigde investeringsmaatschappij Antler, gaat 100.000 euro investeren in het Amsterdamse Insiber, een platform voor het MKB om hun cyberbeveiligingsrisico's aan te pakken.

Met Insiber willen de medeoprichters het mkb eenvoudig in contact brengen met de tools en cyberverzekeringen die het beste passen bij hun individuele behoeften. Het cyberresilience platform van Insiber koppelt security providers en verzekeraars aan elkaar, zonder elke oplossing zelf te hoeven ontwikkelen en onderhouden. Het bedrijf zegt dat het op unieke wijze een verzameling cyberbeveiligingsoplossingen en relevante verzekeringspolissen bij elkaar brengt.

Volgens een verklaring van Antler moeten de markten voor cyberbeveiliging en cyberverzekering nog rijpen. Elke dag komen er nieuwe malware, ransomware, phishing en datalekken bij, die een enorm maatschappelijk en economisch risico vormen waarover verzekeraars over de hele wereld zich steeds meer zorgen maken. Volgens een studie van Insiber heeft meer dan 90 procent van het MKB een gemiddeld tot hoog cyberrisicoprofiel. 

Oprichter Guido van Nispen van Insiber zegt: "Met biljoenen dollars aan schade zijn cyberincidenten het belangrijste risico voor het MKB. Toch is hun cyberrisico massaal onderverzekerd, waardoor deze bedrijven met een enorme blootstelling en aanzienlijke bedreigingen voor hun continuïteit blijven zitten. De mkb-markt moet zijn cyberhygiëne vergroten: het beoordelen van de bedrijfsspecifieke cyberrisicoprofielen en het verduidelijken van de dekkingsgebieden om het mkb aan te sporen de cyberbeveiliging en het risicobeheer te verbeteren."

Antler, opgericht in 2017 door Magnus Grimeland en een team van ondernemers, investeerders en bedrijfsbouwers, is een early-stage venture capital firma die als doel heeft de wereld fundamenteel te verbeteren. De VC wil wereldwijd duizenden bedrijven creëren die 'echte' problemen oplossen.

 

Gerelateerde artikelen