Innovation Industries haalt half miljard op voor deeptech-bedrijven

Pensioenfondsen, banken, ontwikkelingsmaatschappijen en Duitse investeerders doen mee.

Het Nederlandse venture-capitalfonds Innovation Industries heeft een half miljard euro opgehaald voor zijn derde fonds, dat zich richt op het financieren en begeleiden van deeptech-bedrijven in de Benelux en Duitsland.  Eerder dit jaar haalde Innovation Industries ook al 100 miljoen euro op voor een ander fonds, het Strategic Partners Fund, dat investeert in scale-ups uit de bestaande portefeuille.

Beleggers in het derde fonds zijn onder meer PME en PMT. Deze pensioenfondsen belegden ook al in de eerdere fondsen van Innovation Industries. In het nieuwste fonds doen ook de pensioenfondsen ABP, bpfBOUW, Pensioenfonds KPN en TNO Pensioenfonds mee.

Daarnaast zijn in het fonds ook ABN AMRO, Athora Netherlands, Rabobank, Oost NL, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, InnovationQuarter, Europees Investeringsfonds (EIF), Invest-NL, KfW Capital, en Wachstumsfonds toegetreden als investeerders.

“Investeren in deeptech is vanuit verschillende perspectieven zeer interessant. Desondanks ondervinden deeptech-bedrijven nog steeds aanzienlijke uitdagingen bij het aantrekken van kapitaal,” zegt Nard Sintenie, partner bij Innovation Industries. “Met het Innovation Industries Fund III, in combinatie met het Strategic Partners Fund, zetten we een belangrijke stap in het aanpakken van dit probleem voor Nederlandse deeptechbedrijven.”

 

Gerelateerde artikelen