ING-bons Maurits Duynstee naar Deutsche Bank

Maurits Duynstee, head of ING Wholesale Banking in Nederland, heeft besloten zijn carrière buiten ING voort te zetten, zo meldt de zakenbank in een persbericht. Tot 31 december gaat hij met 'gardening leave' en vanaf 1 januari wordt Deutsche Bank zijn volgende uitdaging.

Duynstee was bij ING verantwoordelijk voor een breed zakelijk klantsegment in Nederland, van middelgrote bedrijven tot multinationals. De 50-jarige bankier was lid van de directie van ING Bank Nederland en van het ING Wholesale Banking Executive Team.

Negen jaar geleden werd hij benoemd tot head of Corporate Finance. Sinds 2010 was Duynstee ook directeur Corporate Clients & Products in Nederland. In 2016 werd hij head of Wholesale Banking Netherlands.

In de jaren 2009, 2012 en 2015 won de bankier de M&A Award voor Best M&A Advisor op de M&A Awards. Ook sleepte de ING Bank onder zijn bewind de M&A Award Best M&A House Dutch MArket binnen.  

“Maurits heeft in de bijna tien jaar dat hij bij ING gewerkt heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verder uitbouwen van de positie van ING als de huisbank van multinationals en grote bedrijven in Nederland", reageert Vincent van den Boogert, CEO ING in Nederland. "We zijn Maurits hiervoor zeer erkentelijk en wensen hem succes met de volgende stap in zijn carrière.” 

Zoals gebruikelijk in investment banking, vertrekt Duynstee op korte termijn. Duynstee sluit zich aan bij de voormalige JP Morgan bankier Olaf van Tuijl en voormalig Goldman Sachs directeur Alasdair Warren bij Deutsche Bank.

Over de invulling van zijn functie volgt later meer informatie, schrijft de Oranje Leeuw. 

(Foto: Duynstee met CEO Ton van Veen van Jumbo)

Gerelateerde artikelen