ING verkoopt softwaredochter aan Dias Group

De bank wil de handen niet gaan branden aan Intersoftware.

De Dias Group neemt Intersoftware Holding over van ING, dat sinds drie jaar tachtig procent van de aandelen bezat. Intersoftware maakt software voor de financiële markt. Dias is gespecialiseerd in software voor verzekerings- en hypotheekadviseurs.

De bank stoot de softwarebouwer af omdat het de handen niet wil branden aan het opbouwen van een cloudproductportfolio, wat de volgende stap zou zijn in de softwareontwikkeling van de eigen dochter. ING gaat nauw samenwerken met de Dias Group, als launching client om producten snel op de markt te brengen en op te schalen.

De Dias Group is eind 2019 opgericht om het toenmalige onderdeel Financiële Intermediairs van Unit4 Bedrijfssoftware over te nemen. Een van de eigenaren/investeerders is Chris Ouwinga, mede-oprichter en ex-topman van Unit4. Het softwarebedrijf kocht in de afgelopen jaren nog een paar andere branchegenoten, zoals de Online Groep, My TP, Hyarchis en Finly. Er werken zo'n 150 man bij de groep. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.
 

Gerelateerde artikelen