ING trekt twee senior ECM-bankiers van ABN AMRO aan

Pim Kist en Rico Overhaart, twee ervaren investment bankers, stappen tegelijk over van ABN AMRO naar concurrent ING. Daarmee bouwt ING zijn positie als de grootste zakenbank van Nederland verder uit.
Een woordvoerder van ING bevestigt het bericht tegenover MenA.nl. “Pim Kist en Rico Overhaart stappen over naar ING,” laat Robert Gunther telefonisch weten. “Ze gaan per augustus beginnen bij ING Wholesale Banking, de internationale zakenbank van ING. Hun overstap past in de strategie van ING om haar leidende positie als zakenbank in de Benelux nog verder uit te bouwen.” 
ABN AMRO heeft van alle Nederlandse banken het sterkste track record als het aankomt op advies in Equity Capital Markets (ECM), oftewel alles omtrent aandelenemissies. Vorig jaar was ABN bij bijna alle Nederlandse IPO’s als adviseur betrokken. 
Kist en Overhaart zijn twee ervaren ECM-bankiers. Zo was Kist afgelopen oktober team captain bij de beursgang van Intertrust en speelde Overhaart een belangrijke rol bij het succesvolle beursdebuut van bottelaar Refresco Gerber.
 
Chris van Schuppen
De twee vertrekkende ABN’ers rapporteerden rechtstreeks aan Chris van Schuppen die de afgelopen M&A Awards door vakgenoten werd gekroond tot Best ECM Banker 2015. Van Schuppen is Head of Equity Capital Markets bij ABN AMRO en hoofdverantwoordelijk voor ECM binnnen de bank. 
Door de sterke reputatie van ABN in ECM, is het des te pijnlijker voor ABN AMRO dat twee senior ECM-bankers nu voor ING kiezen. 
ING meeste aantal deals 
Hoewel ABN AMRO vorig jaar de absolute nummer een was op het deelgebied van ECM, is ING de strijd van grootste zakenbank van Nederland in het algemeen aan het winnen – als we uitgaan van de league tables. ING Group begeleidde vorig jaar 35 transacties en bleef daarmee Rabobank/Rembrandt (29), ABN AMRO (26) en KPMG (22) voor. 
De verklaring van de ING-woordvoerder over het vetrek luidt: “Kist en Overhaart hebben gekozen voor de internationale propositie van ING, waarbij klanten profiteren van een Europees georganiseerd multi-product platform voor onder meer aandelenemissies, obligatie-emissies, grote bedrijfskredieten en fusie- en overnameadvies.”
 
Gerelateerde artikelen