ING, Rabobank en Piper Jaffray zoeken kopers voor overname onderdelen Gamma Holding

Werkmaatschappijen Bekaert Textiles en Ammeraal Beltech van textielfabrikant Gamma Holding worden als losse onderdelen ter overname aangeboden voor respectievelijk 300 en 400 miljoen euro. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van bronnen in de fusie- en overnamemarkt.
Bij de verkoop wordt Gamma in België geadviseerd door ING, in Nederland door de Rabobank en in de Verenigde Staten door zakenbank Piper Jaffray. De banken verkopen de onderdelen van Gamma in een controlled auction. 
Gamma Holding is eigendom van private equity bedrijven Gilde Buy Out Partners en Parcom. In 2011 haalden zij Gamma van de beurs. Private equity manager Hein Ploegmakers is namens Gilde verantwoordelijk voor de investering. Bij de deal kreeg Gilde PR-advies van Ingo Heijnen van Hill+Knowton.
 
Na de delisting is het textielbedrijf op overnamepad gegaan. In 2012 kocht het de Spaanse branchegenoot Enbasa Laval. In 2013 verkocht Gamma dochterbedrijf Clear Edge Business aan Filtration Group. Bij de verkoop adviseerde een team van advocatenkantoor Clifford Chance onder leiding van Hans Beerlage verkoper Gamma. De Amerikaanse koper kreeg juridisch advies van een team van De Brauw Blackstone Westbroek onder leiding van Arne Grimme. De advocaat won in 2014 de M&A Award voor Best M&A Lawyer.
Bekaert heeft circa 1400 werknemers en had in 2014 een ebitda van 37 miljoen. Ammeraal Beltech telt 2400 werknemers. 
 
Gerelateerde artikelen