ING op 1 en IMAP nieuw op 3 in league tables aantal deals Q3 

ING heeft bij de meeste deals geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2017. IMAP Netherlands staat dit jaar voor het eerst op de derde plaats. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.

ING is met 24 deals de meest actieve speler in de league tables. De bank stond eind Q2 ook op de eerste plaats. De bank adviseerde onder andere bij de overname van een terminal van Vopak in de Eemshaven voor meer dan 100 miljoen euro en de overname van Unirobe Meeùs Groep door Aon Groep voor 295 miljoen euro. 

KPMG heeft de achterstand op de koploper iets ingelopen en staat met twintig deals op de tweede plaats. KPMG adviseerde het derde kwartaal onder andere bij een investering van Nordian Capital in De Jong Gorredijk en een verkoop van Reclamefolder door RTL Ventures en H2 Equity.

IMAP Netherlands heeft een heel goed derde kwartaal gehad. Het kantoor stond na Q2 met zes deals op de achtste plaats en staat nu met 18 deals op drie. Niet dat alle deals in Q3 vielen, want er waren ook een paar eerdere deals nog niet aangemeld bij de redactie van mena.nl. Het afgelopen kwartaal was het Rotterdamse corporate-financekantoor onder andere actief als adviseur bij de overname van Yale Nederland door Hint en de overname van Travel Health Group door BB Capital.

 

Lees ook:
J.P. Morgan op 1 en Rothschild in top 10 league tables Q3 2017
ING adviseert bij meeste deals in H1 2017

 

Gerelateerde artikelen