ING onderzoekt overname onderdelen Pouw

Bank-verzekeraar ING onderzoekt de mogelijk overname van onderdalen van diverse activiteiten van de failliet verklaarde autodealer Pouw Automotive. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een melding bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
ING-dochter Entero heeft een bieding gedaan op Pouw Automotive Oost en enkele gerelateerde schadebedrijven. ING Groep bevestigt de interesse in een overname.
Dealerholding Pouw is in maart failliet verklaard als gevolg van een agressieve groeistrategie en tegenvallende verkopen. In 2012 maakte de dealerdivisie Oost nog winst. Het verkoop auto´s van Volkswagen en Audi en heeft vestigingen in Zwolle, Steenwijk, Kampen, Rijssen, Meppel, Deventer, Raalte en Hardenberg. Oost viel niet onder het faillissement van het holdingbedrijf, maar de vijf schadebedrijven zijn wel failliet verklaard.
ING heeft als doel de bedrijfscontinuïteit van Pouw Automotive Oost te waarborgen. De failliete dealerholding heeft nog voor miljoenen euro’s aan leningen uitstaan bij de bank. De leningen van ING kunnen in aandelen worden omgezet. In ruil daarvoor zou ING vorderingen op het dealerholding hebben opgegeven.
 
Gerelateerde artikelen