ING haalt minder op dan verwacht bij beursgang VS

De uitgifteprijs bij de beursgang van de Amerikaanse pensioen- en verzekeringstak van ING, is vastgesteld op 19,50 dollar per aandeel, maakte ING gisteren bekend. De opbrengst is daarmee lager dan verwacht.

Eerder ging ING uit van een prijs tussen de 21 en 24 dollar per aandeel. ING mikt nu op een opbrengst van 1,3 miljard dollar, tegen een eerdere schatting van 1,4 tot 1,5 miljard dollar.
 
Er worden ongeveer 65,2 miljoen aandelen op de markt gebracht, hetgeen neerkomt op een belang van ca. 25% in ING US. De overige 75 procent blijft vooralsnog in handen van ING, maar zal uiteindelijk volledig worden afgestoten en verder gaan onder de naam Voya.  

De banken die de beursgang in de VS begeleiden, Morgan Stanley, Goldman Sachs en Citigroup, hebben een optie om in de maand na de beursgang nog 9,8 miljoen aandelen te kopen. Wanneer zij daarvan gebruik maken, neemt het belang van ING verder af tot 71 procent.
 
Eerder vertelde ING’s M&A Director Ivo Lurvink dat hij streeft naar flexibiliteit in het verkoopproces van de ING onderdelen

Gerelateerde artikelen