Infrabedrijf Joosten Groep stapt in regenwaterbedrijf

JustNimbus kan helpen om het watergebruik te halveren.

Joosten Groep, een infrabedrijf voor watermanagement, neemt een strategisch belang in JustNimbus, een pionier op het gebied van regenwatersystemen. De helft van het bedrijf komt in handen van de Joosten Groep. Die gaat de JustNimbus-systemen implementeren in hun projecten.

JustNimbus zorgt dat het watergebruik bij huishoudens en bedrijven kan halveren via de opvang van regenwater. Het bedrijf installeert zakken in kruipruimtes waarin regenwater wordt opgeslagen. Met de investering van Joosten Groep is de weg vrij voor de nationale uitrol van regenwatersystemen. Het bedrijf werd bij de deal bijgestaan door Go Delphi en HLTHS corporate finance uit Amsterdam. Financiƫle details over de participatie zijn niet bekendgemaakt.

De regenwatersystemen van JustNimbus zijn inmiddels geĆÆnstalleerd bij 500 particulieren, bij verschillende bedrijven en bij grootschalige nieuwbouwprojecten. Dat levert een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 35.000 liter aan bruikbaar water per jaar op. Het bedrijf speelt in op het verwachte watertekort van 300 miljard liter in 2040. Experts waarschuwen voor een nationaal drinkwater tekort al in 2030.

Gerelateerde artikelen