Inflexion neemt minderheidsbelang in detacheerder Yer

Private equity investeerder Inflexion neemt een minderheidsbelang in Yer, een Nederlandse detacheringsonderneming.

De investering wordt gedaan door Partnership Capital II, het investeringsfonds van Inflexion dat gericht is op minderheidsdeelnemingen. In 2014 was Inflexion de eerste partij in Europa die een investeringsfonds lanceerde gericht op minderheidsbelangen. Hiermee kunnen eigenaren de waarde van hun onderneming maximaliseren en tegelijkertijd hun financiële positie de-risken, terwijl ze de controle behouden en flexibele financiering en support krijgen voor verdere groei.

Door de investering van Inflexion verkrijgt Yer kapitaal en expertise voor groei terwijl de oprichter en het management team de dagelijkse controle over de onderneming behouden. Na de overname van Enviolo, een marktleider in de ontwikkeling van e-Bike componenten in maart 2022 is dit de tweede transactie van Inflexion in Nederland in de afgelopen twaalf maanden.

Yer werd opgericht in 1987 en biedt schaars talent in onderbezette disciplines zoals engineering, IT, publieke sector en finance aan een reeks gespecialiseerde eindmarkten. Yer heeft meer dan 950 klanten, waaronder ASML, Bosch, DAF, KLM, VDL en Rabobank, en opereert internationaal vanuit negen lokale kantoren in Nederland, vier in de VS en één in België. 

Yer past uitstekend in de portefeuille van Inflexion, dat ruime ervaring in de sector heeft met investeringen in FDM, K2 Partnering Solutions, Red Commerce, Sparta en Calco. In nauwe samenwerking met de oprichter van Yer, Jaap Kooijman, en het managementteam onder leiding van CEO Johan Overgaauw, zal Inflexion de groei van Yer ondersteunen door te helpen bij de voortdurende internationale expansie, zowel organisch als door selectieve overnames. 

Over Inflexion 
Inflexion is een leidende investeringsmaatschappij met een focus op groeiende, middelgrote ondernemingen met ambitieuze managementteams en werkt samen met hen om de groei verder te versnellen. Inflexion’s flexibele aanpak maakt het mogelijk om zowel minderheids als meerderheidsinvesteringen te doen, met een typische investeringsgrootte van tien tot 450 miljoen euro aan eigen vermogen in een transactie. Met specifieke teams en toegewijd kapitaal investeert Inflexion in veschillende sectoren vanuit kantoren in London, Manchester en Amsterdam. Inflexion helpt bedrijven op het gebied van M&A, internationale expansie, digitalisering , talentontwikkeling, commerciële strategie, duurzaamheid en biedt ze toegang tot haar internationale netwerk. Ook kunnen haar portfolio bedrijven gebruik maken van Inflexion’s kantoren in Bangalore, Boston, São Paulo en Shanghai voor toegang tot deze een nabij liggende groeimarkten. Fondsen geadviseerd door Inflexion Private Equity Partners LLP hebben circa acht miljard euro onder beheer. 
 

Gerelateerde artikelen