Inflexion neemt enviolo over

Inflexion gaat enviolo overnemen, een aanbieder van e-Bike componenten.

Vanuit het hoofdkantoor in Nederland met aanvullende activiteiten in Austin, Texas, ontwerpt en ontwikkelt enviolo transmissiesystemen voor hoogwaardige e-bikes voornamelijk bestemd voor de Europese en Noord-Amerikaanse markt. De technologie van het bedrijf stelt fietsers in staat om intuïtief de versnellingsverhouding aan te passen, waardoor fietsen veiliger en aangenamer wordt. In de snel groeiende markt voor e-bikes heeft enviolo zich afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Het bedrijf bedient met diverse fietsmerken.

Inflexion is een investeringsmaatschappij met een focus op groeiende, middelgrote ondernemingen. De typische investeringsgrootte bedraagt tussen de €100 tot €350 miljoen aan eigen vermogen voor Europese deals.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en zal naar verwachting op 31 maart 2022 worden afgerond.

Latham & Watkins LLP en NautaDutilh fungeerden als juridisch adviseurs voor Inflexion en Stepstone Corporate Finance fungeerde als financieel adviseur voor Inflexion. Ropes & Gray LLP trad op als juridisch adviseur voor enviolo en Lazard B.V. en Lazard Middle Market LLC trad op als financieel adviseur voor enviolo.
 

Gerelateerde artikelen