Infinity Recycling strikt investeerders voor circulair fonds

Fonds zet 150 miljoen in om plastic om te zetten in bouwstoffen.

Infinity Recycling heeft nieuwe participaties aangetrokken voor haar Circular Plastics Fund. Onder de nieuwe investeerders zijn Vopak Ventures, Westlake Innovations (een dochtermaatschappij van Westlake Corporation) en het Nederlandse multi-family office Commenda.

Het Circular Plastics Fund (CPF) staat geregistreerd in Luxemburg en streeft naar een startkapitaal van 150 miljoen euro. Het fonds wil de wereldwijde overgang naar een gesloten kringloop voor kunststoffen bevorderen. Daarbij worden de afvalstromen van polymeren, die goed zijn voor 85 procent van het plasticafval wereldwijd, omgezet in bouwstenen voor de productie van nieuwe kunststoffen. 

Sinds de eerste sluiting in februari 2022 heeft het fonds vijf investeringen gedaan. Het fonds bouwt verder op basis van de belangstelling van investeerders en de dynamiek van de implementatie en koerst af op een definitieve sluiting die gepland staat voor de tweede helft van dit jaar. De volgende sluiting is gepland voor mei 2023, waarmee 70 procent van het doel van 150 miljoen wordt bereikt. 
 

Gerelateerde artikelen