Imtech Industrial Services failliet, onderdelen verkocht

Imtech Industrial Services is definitief failliet verklaard, maar een meerderheid van circa 900 werknemers kan aan de slag bij de kopers van verschillende onderdelen van de divisie. Dat maakten de curatoren van het failliete installatiebedrijf dinsdag bekend.

De activiteiten van Imtech op de locaties Shell Pernis en Shell Moerdijk worden overgenomen door Kentech. Daarmee zijn 180 vaste banen gered en blijven ook 165 zzp’ers verzekerd van werk. Nog eens 230 banen blijven behouden dankzij de overname van activiteiten in Amsterdam en Coevorden door Verwater.

Daarnaast neemt Convoi activiteiten over in Kerkrade en Roermond, terwijl Cegelec getekend heeft voor locaties in Goes en bij Kuwait Petroleum. Beide transacties stellen werkgelegenheid zeker voor tachtig mensen. Over de locaties Amersfoort, Leeuwarden en Drachten wordt nog onderhandeld.

Curator Jeroen Princen: ‘Het is mooi om te zien hoezeer de technische kwaliteiten van Imtech medewerkers in de markt worden gewaardeerd. We hebben met veel geïnteresseerde partijen gesproken en zijn blij dat met deze transacties zoveel mensen aan de slag kunnen blijven.’

Imtech Ierland

Curatoren van Imtech Group UK B.V. hebben de aandelen in Imtech Suir Engineering Ltd. (Imtech Ierland) verkocht en geleverd aan het Engelse private equity fonds Endless LLP. In Ierland werken circa 625 werknemers bij Imtech.
 
Imtech UK

Endless LLP heeft via een prepack de aandelen verworven in de Engelse Imtech-vennootschappen. Daarbij is Imtech Water Waste & Energy Ltd gefailleerd vanwege grote verliezen. Dit leidde tot het verlies van 40 arbeidsplaatsen.

Door de transacties met Endless LLP zijn in totaal circa 2.600 banen bij Imtech UK en Ierland behouden gebleven.

Onderhandelingen 

Voorts lopen er vergevorderde onderhandelingen over de verkoop van de aandelen in Imtech Spanje, Imtech Luxemburg en Imtech Polen.

Gerelateerde artikelen