Imtech Belgium en Imtech Toegangstechniek verkocht

Curatoren van Imtech Benelux Group B.V. hebben op 19 augustus 2015 een koopovereenkomst gesloten met de Belgische bouwonderneming Cordeel Groep.
Cordeel Groep heeft de aandelen gekocht in Imtech Belgium Holding N.V. en Imtech België B.V.. Curatoren zijn verheugd dat hiermee de werkgelegenheid van ongeveer 800 Imtech-werknemers niet langer in gevaar is. 
Ook zijn aanzienlijke belangen van de crediteuren van deze vennootschappen en opdrachtgevers hierdoor veilig gesteld. Bankgaranties voor een bedrag van 24 miljoen euro behoeven hierdoor niet te worden ingeroepen.
Ook melden de curatoren dat de aandelen in Imtech Toegangstechniek B.V. zijn verkocht aan Record Holding Nederland B.V., een dochteronderneming van Agta Record AG. Dit Zwitserse beursfonds is een wereldspeler op de markt van geautomatiseerde deuren.
Curatoren verwachten later deze week nog een of meerdere aandelentransacties bekend te kunnen maken. Positief daarbij is dat de salarissen bij Imtech Industrial Services B.V. en Imtech Industry International B.V. deze week konden worden betaald nadat de bankrekeningen weer zijn vrijgegeven door de banken.
Voor de aandeelhouders van Royal Imtech N.V. hebben alle uitgevoerde en mogelijk nog te verrichten aandelentransacties geen enkel positief gevolg.
In Nederland is Imtech Building Services B.V. op 18 augustus 2015 in staat van faillissement verklaard. Circa 1200 werknemers verliezen hierdoor hun baan. Voor de activa en werkzaamheden van Imtech Building Services B.V.  bestaat ruime belangstelling.
Gerelateerde artikelen