IME Medical Electrospinning rondt € 3 miljoen financieringsronde af 

IME Medical Electrospinning, een aanbieder van electrogesponnen medische implantaten en regeneratieve geneeskundige toepassingen, heeft € 3 miljoen aan nieuwe financiering opgehaald bij bestaande aandeelhouder TIIN Capital, nieuwe investeerders Borski Fund en Lumana Invest en Rabobank Regio Eindhoven.

IME produceert met behulp van specifieke polymeren medische structuren die de natuurlijke menselijke extracellulaire matrix in nanometer- en micrometerformaat nabootsen voor implantaten en membranen. Menselijke cellen herkennen deze artificiële matrix (scaffold) als lichaamseigen structuur die het herstel van het beschadigde weefsel voor hartkleppen, bloedvaten, zenuwen, pezen, huid en bot etc. vergemakkelijkt. Dit in tegenstelling tot traditionele implantaten en membranen die als lichaamsvreemd worden beschouwd en kunnen leiden tot littekenweefsel of afstotingsverschijnselen. 

De financiering wordt gebruikt voor de verdere uitbouw van het in 2019 gelanceerde MediSpinTM XL-productieplatform voor grootschalige industriële productie van reproduceerbare en schaalbare electrogesponnen nanovezel ‘scaffolds’ voor klasse I, II en III medische toepassingen. Het MediSpinTM XL-platform maakt het mogelijk de natuurlijke extracellulaire matrix in het menselijk lichaam na te bootsen op nanometerniveau. Menselijke cellen herkennen en infiltreren deze ‘scaffolds’, waardoor snelle en efficiënte weefselopbouw wordt bevorderd, resulterend in natuurlijk weefselherstel, terwijl medische complicaties tot een minimum beperkt blijven.
 

Gerelateerde artikelen