IK Partners neemt Defibrion over van Holland Capital

De leverancier van AED’s ziet kansen op een gefragmenteerde markt

IK Partners neemt Defibrion over, een Nederlandse distributeur van automatische externe defibrillatoren, ook bekend als AED’s. Defibrion is een portfoliobedrijf van Holland Capital. Ook het belang van CEO Joshua Valkenier van Defibrion – tevens de oprichter van het bedrijf – en het managementteam maakt deel uit van de deal. Onbekend is wat Holland Capital en de overige aandeelhouders hebben gekregen voor het bedrijf.

Defibrion is gevestigd in Groningen en opgericht in 2008. Het bedrijf levert aan meer dan 900 resellers in Europa en Noord-Amerika, terwijl de rest bestaat uit eindgebruikers zoals kantoren, sportclubs en overheidsinstellingen.

Met de steun van IK Partners wil de onderneming het bestaande platform ontwikkelen op basis van de groeiende onderliggende markt en een grotere productbekendheid. Het bedrijf wil het aanbod diversifiëren om eindklanten in nieuwe markten rechtstreeks te bedienen en cross-selling aan het bestaande netwerk mogelijk te maken.

Daarnaast is de onderneming van plan om de mogelijkheden voor buy-and-build te verkennen. Defibrion denkt dat hiervoor kansen zijn, omdat de markt gefragmenteerd is.

Gerelateerde artikelen