IK Partners neemt belang in kooplustig Sansidor

Vooral in Duitsland gaat Sansidor het tempo van overnames opschroeven.

IK Partners neemt een aandeel in Sansidor, een leverancier van test-, en inspectiediensten. Daarmee wordt IK Partners een van de eigenaren, naast bestaande aandeelhouders HC Partners, de oprichters en het managementteam. De investering loopt via het IK Small Cap III Fund.

De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt, net zomin als de omvang van het belang dat IK Partners krijgt in Sansidor. Dit is al de derde investering deze maand van de Britse investeerder op Nederlandse bodem. Eerder werden Defibrion, leverancier van AED’s,  en schoonmaakbedrijf Boma Groep overgenomen.

Groot geworden door achttien overnames
Sansidor is in 2018 ontstaan door de overname van verschillende inspectiebedrijven door eigenaar HC Partners, waardoor er nu achttien bedrijven in Nederland bij zijn aangesloten. Sansidor wil een one-stop shop bieden voor kleine, middelgrote en grotere ondernemingen in de gehele gebouwde omgeving.

Om dit te bereiken voert Sansidor een actieve buy-and-build strategie die zich richt op goed presterende gespecialiseerde bedrijven met een ondernemende instelling die een aanvulling vormen op het bestaande aanbod.

Hoger tempo buy-and-build strategie
In samenwerking met IK en met de voortdurende steun van HC Partners zal Sansidor zijn interne M&A-capaciteiten verder ontwikkelen om het tempo van zijn buy-and-build strategie te versnellen en de consolidatie in de markt te stimuleren, zo laat IK Partners weten. Vooral in Duitsland zal Sansidor de nodige deals sluiten.

Gerelateerde artikelen