IK Investment Partners neemt Innovad Group over

Het IK IX fonds is in bespreking over deze mogelijke overname van een meerderheidsbelang.

Innovad is een wereldwijde leverancier van diergezondheids- en voedingsoplossingen, die zich voornamelijk richt op het segment varkens en pluimvee en op het herkauwersegment. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 80 mensen in dienst, waaronder dierenartsen en voedingsdeskundigen die samenwerken met klanten om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen om de gezondheid van vee te verbeteren.

Het bedrijf – dat is opgericht in 2010 – heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen en bedient 65 landen via lokale verkoopkantoren en een netwerk van exclusieve distributeurs. Innovad biedt een breed scala van zowel welzijns- als technologische additieven, waarmee wordt voldaan aan verschillende behoeften op het gebied van diervoeding en gezondheid.

IK Investment Partners werd bij deze overname geadviseerd door de adviseurs van Squarefield: Edwin NobelsMatthijs Dekker, Paul Huizinga, Lukas Lambregt en Tom Molenaar. De aandeelhouders van Innovad Group werden bijgestaan door de adviseurs van ING Bank. Onder leiding van Marco Gulpers hebben Ivan Vander Stichele, Rutger van Melsen, Vivian Wang, Yvette Erdkamp en Laure-Anne Castelein de aandeelhouders geadviseerd. 

Innovatief aanbod

Het bedrijf richt zich met een innovatief aanbod in de eerste plaats op de premium segmenten van darmgezondheid en mycotoxine-stresscontrole. Het is ook actief in conserveermiddelen, spijsverteringshulpmiddelen, lokstoffen voor voer en pigmenten, waardoor het kan voorzien in een breed scala aan behoeften die op de boerderij worden ervaren door middel van uitgebreide diergezondheidsprogramma's. In het afgelopen decennium is Innovad aanzienlijk gegroeid door organische groei, acquisities en strategische joint ventures, met een jaarlijkse omzetgroei met dubbele cijfers.

IK verwerft zijn belang van Jamal Al-Saifi, die aftreedt als CEO en met pensioen gaat. Mede-oprichter Ben Letor wordt na de transactie CEO en zal samen met het management en IK opnieuw investeren. De afronding van de transactie is onderhevig aan wettelijke en regelgevende goedkeuringen.

Indrukwekkend trackrecord

Remko Hilhorst, Managing Partner bij IK en adviseur van het IK IX Fund vertelt: “Innovad heeft een indrukwekkend trackrecord, met veel start- en landingsbanen voor toekomstige groei, zowel organisch als via geselecteerde add-on-mogelijkheden. De markt voor geavanceerde diergezondheidsproducten is nog nooit zo sterk geweest en wij zijn verheugd om het nieuwe team onder Ben te ondersteunen om het platform van kansen verder te ontwikkelen. "

Jamal Al-Saifi, oprichter van Innovad en vertrekkend CEO, vertelt het volgende: “In de afgelopen tien jaar hebben wij Innovad uitgebouwd tot een van de leidende spelers op het gebied van voeradditieven, die meer dan 200 klanten in meer dan 65 landen ondersteunt. Innovatie is een integraal onderdeel van Innovad geweest, zoals blijkt uit onze originele en solide oplossingen die de industriestandaard vormen voor diergezondheid en dierenwelzijn. Innovatie, creativiteit en solide wetenschap zitten ingebakken in onze cultuur en samen met de expertise, toewijding en inzet van ons team heeft dat het bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Innovad is klaar voor een nieuwe groeifase onder leiding van IK en Ben."

Gerelateerde artikelen