IEX Group dinsdag naar de beurs

De leverancier van beleggersinformatie IEX Group maakt dinsdag zijn debuut op de aandelenbeurs in Amsterdam. Dat maakten de bij de beursgang betrokken partijen maandag bekend.
IEX neemt via een omgekeerde overname de beursnotering over van MTY Holdings. Dat is de lege beurshuls die voortkomt uit de voormalige diervoerproducent Witte Molen. 
 
Door die transactie staan ruim 3,6 miljoen aandelen IEX uit, waarvan er 836.582 op de beurs verhandelbaar zijn tijdens twee veilingmomenten per dag. De overige aandelen (A) zijn in handen van investeerder Value8 en de voormalige aandeelhouders van IEX Media.
De liquiditeit van het aandeel IEX is in eerste instantie beperkt, waarschuwden MTY en Value8 maandag. Daardoor kunnen er sterke fluctuaties optreden in de koers en doen beleggers er volgens hen goed aan alleen gelimiteerde orders op te geven. Het nieuwe bestuur van IEX streeft ernaar het aantal verhandelbare aandelen te vergroten. Daarnaast wordt een continue notering geambieerd, in plaats van de huidige veilinghandel.
 
(ANP) 
Gerelateerde artikelen