Iedereen is er – M&A Awards 2012 brengt M&A en private equity bijeen

Iedereen die er toe doet in M&A en private equity was aanwezig bij de M&A Awards 2012. Met 600 leading professionals in M&A, private equity en corporate finance was de opkomst groter dan ooit. Tijdens de avond zijn alle winnaars in de achttien categorieën bekend gemaakt door gastheer Bas van Werven. Conclusie? M&A professionals houden van een feestje!

Voor alle foto’s van de M&A Awards 2012 klikt u hier.
Bekijk alle winnaars van 2012 direct hier.

De gasten werden ontvangen met kerstliederen van een twaalfkoppig kerstkoor en stroomden de feestelijk ingerichte Wintertuin in voor de traditionele champagne receptie. Die receptie betekende in de kerstsfeer komen, drankjes nuttigen en vooral veel handjes schudden met de 600 adviseurs, bankiers, investeerders en ondernemers. Toen de zaal eenmaal vol was en de champagne genuttigd nodigde gastheer Bas van Werven iedereen uit aan te schuiven bij het grootste closing dinner van 2012.

Na de amuse van brioche en wildmousse barstte de M&A Awardsshow van 2012 los. Onder de luid ingezette James Bond tune Skyfall kwamen community managers Michiel Rohlof en Willem van Oosten en notaris Aart Kolhoff op met ieder een charmant model aan de arm. “Iedere aanwezige vertelde me zojuist dat het een topjaar was, dus dan is het ook een topjaar”, antwoorde Rohlof op de vraag van Van Werven hoe het dealjaar is verlopen. “De economie heeft niet meegezeten, maar een aantal bedrijven heeft uiteindelijk toch de nek uitgestoken. Wie het hardste gewerkt heeft dit jaar bepalen niet wij, maar de meer dan driehonderd mensen die de survey van de M&A Awards hebben ontvangen en zo hebben bepaald wie er straks met een award naar huis gaan.”

Die procedure stond onder toezicht van notaris Aart Kolhoff, die kon bevestigen dat alles volgens de regels verlopen is. “Er is grondig te werk gegaan en de stemmen zijn zeer nauwkeurig geteld”, zei Kolhoff. Dit jaar is bovendien de M&A Database van MenA.nl ingezet ter ondersteuning van de M&A Awards. Alle experts die hun stem hebben uitgebracht konden online kijken wie de meeste deals heeft gesloten, zodat iedereen zich optimaal kon informeren over de deals en de dealmakers van 2012. “Als jullie vanavond nou nog een paar mooie deals sluiten, dan zetten wij die gelijk in de M&A Database en beginnen we 2012 met een vliegende start”, voegde Van Oosten er aan toe.

Na de introductie ging de eerste ronde van de M&A Awards van start. De handjes mochten bij elkaar voor de eerste zes winnaars:

Best Buy Out Manager: Erik Bras, Salad Signature

Best PR Consultant: Frans van der Grint, Hill + Knowlton

Best Transaction Support Advisor: Ewald van Hamersveld, KPMG

Best Debt Advisor: Daan Bouwman, Nielen Schuman

Best M&A Tax Advisor: Oscar Janssen, JSA Tax Consultancy

Best M&A Advisor: Maurits Duynstee, ING

De zes winnaars en de door Alex van Groningen ingebrachte modellen maakten een mooi plaatje op het podium. Bas van Werven wilde van Erik Bras weten of hij de Johma-salades ook goed zou kunnen verkopen in het buitenland. “Ik heb gisteren een deal gesloten met de Belgen, dus de internationalisering is van start as we speak”, klonk de bevestiging. Of Maurits Duynstee, best M&A Advisor van ING, bang was voor concurrentie van ABN AMRO? “Ik waardeer mijn concullega’s enorm maar we gaan uit van eigen kracht. 2012 was voor ING wederom een topjaar.” Oscar Janssen trok dit jaar aan het kortste eind, ten koste van zijn collega-partner Rowdy Schouten. “We gaan hier gezamenlijk een feest van maken en beschouwen de winst sowieso als team effort”, aldus Janssen. Zo ook Frans van der Grint, die won ten koste van mede-genomineerde en collega Ingo Heijnen. “We hebben fantastische klanten mogen adviseren dit jaar. Mooi dat dat resulteert in deze erkenning.”

Na een voorgerecht van tonijn (en voor vegetariërs carpaccio van rode biet) was het tijd voor de tweede ronde van Awards. Gearmd met knappe modellen liet Bas van Werven de volgende 6 winnaars het podium bestijgen:

Best Deal Midmarket: AAC Capital Partners – Salad Signature

Best Post Merger Integration Advisor: Jasper Knol Bruins, Deloitte

Best M&A Advisor Midmarket: Onno Sloterdijk, KPMG

Best Venture Capital Manager: Sake Bosch, Prime Ventures

Best M&A Lawyer Midmarket: Herman Kaemingk, Loyens & Loeff

Best Private Equity Manager Midmarket: Zoran van Gessel, Bencis

De Salad Signature deal, waar eerder manager Erik Bras voor geeerd werd, won wederom een titel als beste deal in de midmarket. Dit keer was het de eer aan koper AAC Capital Partners, die in de persoon van Frank Trijbels trots een award kwam halen. Sake Bosch herhaalde zijn zetten van 2011, door wederom als beste Venture Capital Manager gekroond te worden. Een resultaat van zeer goede cijfers en een scherp oog voor opportunities, zo bleek uit het gesprek tussen Van Werven en Bosch. Een feest barstte los voor Deloitte toen Jasper Knol Bruins werd gefeliciteerd als Best Post Merger Integration Officer. “Ik dank vooral mijn cliënten”, bleef Bruins bescheiden. Onno Sloterdijk won de award en was zichtbaar trots op zijn firma KPMG. “Ook 2013 zal de nodige uitdagingen brengen, maar wie zijn kop boven het maaiveld steekt wint uiteindelijk altijd.”

Speciale aandacht was er voor Zoran van Gessel, die als best private equity manager midmarket een award mocht halen. Het overlijden van mede-oprichter en managing partner Jeroen Pit begin 2012 trok een zware wissel op de private equity firm, zo stelde Van Gessel. In de geest van Pit is men door gegaan met het verbeteren van bedrijven. Een indrukwekkende stilte en vervolgens een mooi applaus maakten duidelijk dat de gehele zaal Jeroen in gedachten aanwezig achtte.

Na deze 6 winnaars was het voor de 600 aanwezigen tijd om zich op het hoofdgerecht te storten; gebakken kalfslende met halve kreeft. De band speelde ondertussen zwoel door en de sfeer in de zaal was opperbest. Het ideale klimaat om de laatste zes winnaars op het podium te roepen:

Best Acquisition Finance Banker: Marin Boon, Rabobank (AANWEZIG)

Best Valuator: Wim Holterman, PwC (AANWEZIG)

Best Deal: ASML – Intel, Samsung, TSMC (Lucas van Grinsven op podium)

Best M&A Lawyer: Jan Louis Burggraaf, Allen & Overy (AANWEZIG)
 
Best Private Equity Manager: Hugo van Berckel, CVC Capital Partners

Best M&A Director: Ivo Lurvink, ING Groep (Raja Venkata Raman op podium)

Raja Venkata Raman nam namens Ivo Lurvink de award voor Best M&A Director in ontvangst. CEO Jan Hommen van ING mag trots zijn: vorig jaar won zijn pupil James Nolan van Philips, dit jaar won zijn andere pupil Ivo Lurvink. De succesvolle verkopen van het bankbedrijf door de M&A Director Lurvink werden door alle respondenten getipt als zijnde een groot succes. Zo ook ASML, dat de award voor beste deal in de wacht sleepte met het innovatieve investeringsprogramma waar Samsung, Intel en TSMC in participeerden. Marin Boon toonde zich vooral trots dat hij namens Rabo wederom tot beste overnamefinancier verkozen werd. 2013 wordt wederom een uitdaging, maar met de juiste inzet is elke deal te closen, zo wist Boon. Nadat Wim Holterman van PwC meldde dat waarderingsdiscussies lonender dan ooit zijn, mocht Van Werven de award voor Hugo van Berckel aan één van de charmante modellen overhandigen: CVC was met het voltallige team bezig met een nieuwe deal. Info volgt zo spoedig mogelijk in de deal databases van MenA.nl. Jan Louis Burggraaf, voor de 8e keer winnaar, gaf zijn tips voor jonge advocaten in de zaal. Bescheidenheid en een gedegen zakelijk instinct, zo vatte Burggraaf de ideale combi samen, .Bij de tiende winst krijg je er ook een M&A vitrinekast bij, meldde Van Werven.

Volgegeten en met een meer dan voldaan gevoel, togen de aanwezige leaders in M&A en private equity zich vervolgens naar de feestelijk versierde Wintertuin, alwaar het een feest der herkenning was voor alle corporates, investeerders en adviseurs. Successen werden gevierd; nieuwe deals werden in de week gelegd. Iedereen was er en kon in informele sfeer en de nodige drank met elkaar ‘in discussie’. Berget Lewis en haar band brachten een fraai eerbetoon aan onder meer Tina Turner en het feest ging tot in de late uurtjes door. Het jaar 2012 is alvast afgesloten. Op naar een succesvol en winstgevend 2013, waarvan het nog niet geheel duidelijk is of het meer deals zal brengen. Eén ding is zeker: op 12 december 2013 komt de gehele M&A en private equity wereld wederom bij elkaar: de M&A Awards zijn immers niet te missen voor eenieder die zichzelf serieus neemt. 

Bekijk hier de full page advertentie in het FD van de dag na M&A Awards.

Bekijk hier alle foto’s van de M&A Awards 2012.

Bekijk hier alle genomineerden van de avond.

SAVE THE DATE: Bekijk de M&A Community agenda voor 2013 hier.

Leden hebben meer kennis en doen meer deals.
Word nu lid van M&A Community.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen