ICT Automatisering rondt overname Raster af

ICT Automatisering heeft de overname van specialist in systeemintegratie Raster afgerond. Dat maakte ICT donderdag bekend.

In juni werd gemeld dat een intentieverklaring werd getekend voor de acquisitie. Er werden geen financiële details over de transactie naar buiten gebracht. Raster is actief in de industriële automatisering en heeft circa twintig mensen in dienst. De winstgevende omzet van het bedrijf lag in de jaren 2012 tot en met 2014 op 4 tot 5 miljoen euro per jaar.

De overname is volgens ICT een belangrijke stap in de groeistrategie. ‘De overname zal direct na afronding een positieve bijdrage leveren aan de winst van ICT,’ zo meldt het bedrijf. ‘De overname van Raster betekent een aanzienlijke versterking van de activiteiten van ICT op het gebied van industriële automatisering. Tegelijkertijd verbetert ICT hiermee haar positie als aanbieder van totaaloplossingen en de toegang tot nieuwe markten en klanten. Met de combinatie van de Industrial Automation activiteiten van beide bedrijven ontstaat een sterk platform voor partnerships met de belangrijkste aanbieders van industriële softwareleveranciers zoals Schneider Electric, Siemens en Rockwell.’

Gerelateerde artikelen