IBS Capital Allies overgenomen door BlackFin

IBS Capital Allies kondigt de overname aan van haar aandelen door BlackFin Capital Partners.

IBS Capital Allies (IBS) zet de volgende stap in haar groeistrategie met de aankondiging dat haar aandelen zullen worden overgenomen door BlackFin Capital Partners (BlackFin). BlackFin is een gerenommeerde private equity fondsbeheerder gericht op financiële dienstverlening in continentaal Europa.

IBS is de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder in Nederland, met ruim vijf miljard euro aan beheerd vermogen.

De combinatie van IBS en BlackFin markeert een significante verandering binnen de financiële sector in Nederland. BlackFin, sinds 2014 actief in de Benelux, voegt daar ruime ervaring aan toe in de financiële dienstverleningssector, met investeringen in ruim dertig Europese bedrijven, waaronder een aantal in Nederland.

“Deze overname is de volgende stap in het versterken van onze positie als onafhankelijke vermogensbeheerder in Nederland”, zegt Harold Knebel, CEO van IBS. “Met BlackFin als onze nieuwe aandeelhouder zien wij kansen om flink in het bedrijf te investeren, waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Bovendien zal IBS fungeren als een schaalbaar platform voor toekomstige acquisities in Nederland, waarbij gebruik wordt gemaakt van al zijn licenties.”

Gerelateerde artikelen