IB Data gaat groei versnellen met investering

Laatst gewijzigd: 10 januari 2024 14:15
Durfinvesteerder ECFG en Brink Software investeren samen in de volgende groeifase van IB Data.

IB Data is de Nederlandse en Belgische marktleider in het leveren van product- en prijsinformatie van bouwproducten. ECFG is als investeerder gespecialiseerd in het begeleiden en financieren van innovatieve bedrijven in de scale-up fase. Voor Brink Software voegt de IB database, met informatie over ruim 250 assortimenten, belangrijke waarde toe aan de calculatieprogramma’s voor de bouw-, infra-, installatietechniek- en vastgoedsector. Beide bedrijven krijgen via hun investering een substantieel (minderheids)belang in IB Data.

Toegang tot actuele product- en prijsinformatie
Brink Software heeft in 2022 de Ibis Artikelen Service geïntroduceerd, waarmee actuele product- en/of prijsinformatie van leveranciers met één druk op de knop toegankelijk is voor elke calculator en werkvoorbereider. Zo kunnen zij sneller producten kiezen en alternatieven vergelijken en daardoor efficiënter en nauwkeuriger calculeren. Deze ‘Ibis Artikelen Service’ is gebaseerd op de database van IB Data.

“Brink Software en IB Data vullen elkaar naadloos aan, omdat wij de marktleider zijn op het gebied van calculatiesoftware, waarin veel product- en prijsinformatie wordt gebruikt”, zegt Erik Deiman, directeur van Brink Software. “Verder merken wij dat de toegang tot actuele product- en prijsinformatie steeds belangrijker wordt, door bijvoorbeeld de sterk fluctuerende prijzen en de behoefte aan inzage in de levertijden van producten.”

Duurzaamheidsinformatie
Door toenemende regelgeving, zoals op het gebied van duurzaamheid, moeten bouw-, installatie- en infrabedrijven meer informatie gaan delen met hun opdrachtgevers. “Een andere reden voor onze investering in IB Data is de kans die wij zien om de database van IB Data te gaan uitbreiden met informatie over de milieu-impact van producten”, aldus Deiman.

“Als een calculator daar in de aanbiedingsfase al over beschikt, kan deze beter duurzamere keuzes maken. Verder is Brink Software al actief in België en zijn er plannen voor de verkoop van onze software in Duitsland, die naadloos aansluiten op de internationale groeiambities van IB Data.”

Gerelateerde artikelen