Hydraloop haalt eerste tien miljoen binnen in financieringsronde

Laatst gewijzigd: 22 maart 2024 10:57
Het bedrijf loopt wereldwijd voorop in het hergebruik van afvalwater.

Hydraloop, een Nederlandse pionier op het gebied van grijswaterrecycling, heeft 10,5 miljoen euro opgehaald in een Series-B financieringsronde. Het doel is om 13,5 miljoen op te halen in deze ronde.

Hydraloop claimt met het hergebruik van water een besparing van 25 tot 45 procent op drink- en afvalwater te behalen. In deze ronde participeren de impactinvesteerders Invest-NL, Amavi Capital en de NOM.

Met het kapitaal uit deze financieringsronde kan de Nederlandse onderneming haar wereldwijde B2B-verkoop opschalen en strategische partnerrelaties uitbouwen. Hydraloop heeft momenteel 130 partners in 35 landen, die waterrecyclers installeren in woningen, hotels, sportfaciliteiten, studentenflats en andere gebouwen met een hoog waterverbruik.

Hydraloop-systemen vangen het water op van douche, bad en wasmachine. Na reiniging en desinfectie kan dit water worden hergebruikt voor toiletspoeling, wasmachine en tuinirrigatie. Door toenemende wereldwijde waterschaarste is de vraag naar waterbesparende technologieën in de bebouwde omgeving groter dan ooit.

Sinds de oprichting heeft Hydraloop ingezet op de ontwikkeling van technologie en patenten, inrichting van het productieproces en de opbouw van een internationaal partnernetwerk.

Het bedrijf uit Leeuwarden heeft veertig medewerkers in Nederland, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. Hydraloops missie is de wereld duurzamer te maken door zijn positie als vernieuwer uit te bouwen naar marktleiderschap voor grijswaterrecyclingproducten. (ANP)

Gerelateerde artikelen