HR-techbedrijf Hibob haalt 150 miljoen dollar op

HR-techbedrijf Hibob heeft 150 miljoen dollar opgehaald tijdens een Series C-financieringsronde. 

Hibob, het bedrijf achter het HR-platform 'bob heeft 150 miljoen dollar opgehaald tijdens een Series C-financieringsronde. Deze werd geleid door General Atlantic. Andere deelnemers waren onder meer Bessemer Venture Partners, Battery Ventures, Eight Roads en Entrée Capital. 

Hiermee heeft Hibob sinds zijn oprichting eind 2015 in totaal 274 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Het zal deze nieuwe kapitaalinjectie aanwenden voor zijn wereldwijde expansie en de ontwikkeling van innovatieve ‘work tech’-modules.

Moderne bedrijven hebben niet alleen technologie nodig voor de ondersteuning van hun administratieve processen, maar ook om te zorgen voor een positieve werkcultuur voor alle werknemers, of het nu gaat om geografisch verspreide teams, thuiswerkers of hybride werkers. Dat is precies de waardepropositie die Hibob te bieden heeft, aldus een persbericht.

“We richten ons op een enorme markt waarin tientallen miljarden euro’s omgaan, en Hibob is nog maar net begonnen aan het ontginnen daarvan”, zegt Ronni Zehavi, de medeoprichter en CEO van Hibob. “In onze visie is ons platform ‘bob’ het laatste Human Resources Information System (HRIS) dat middelgrote bedrijven nog hoeven aan te schaffen. Hibob wil met deze nieuwe kapitaalinjectie fors investeren in de ontwikkeling van tools die voorzien in de veranderende behoeften van ondernemingen en uitmuntende technologieën verwerven die onze oplossingen aanvullen. Daarnaast willen we onze wereldwijde aanwezigheid uitbreiden zodat we meer bedrijven en hun geografische verspreide teams kunnen bereiken.”

Hibob heeft sinds zijn oprichting eind 2015 elk jaar opnieuw een driecijferige omzetgroei weten te boeken. Het is uitgegroeid tot het voorkeursplatform van de HR-organisaties van meer dan 1.500 moderne middelgrote multinationals. Snelgroeiende bedrijven in alle delen van de wereld zoals Cazoo, Gong, Hopin, Monzo, Happy Socks, Fiverr en VaynerMedia maken gebruik van bob om hun HR-afdeling en managers te helpen om toptalent aan te trekken, te motiveren, verder te ontwikkelen en te behouden.
 

Gerelateerde artikelen