HR-specialist Textkernel neemt Amerikaans AI-bedrijf over

De Nederlandse HR-softwarespecialist Textkernel neemt het Amerikaanse Sovren over, gespecialiseerd in artificiële intelligentie voor recruitment. De overname wordt gesteund door software-investeerder Main Capital Partners. 

Sovren is voornamelijk actief in de Noord-Amerikaanse markt en opereert vanuit Texas in de Verenigde Staten, met een productportfolio dat vergelijkbaar is aan de suite van Textkernel. Nadere details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Met deze strategische stap versterkt Textkernel haar positie in de Noord-Amerikaanse markt en APAC-regio. Na het bundelen van de krachten met Sovren, bedient Textkernel meer dan 2.500 klanten, waaronder enkele van de grootste uitzendbureaus wereldwijd, vanuit kantoren in Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.

Een jaar geleden werd Textkernel overgenomen door Main Capital van het Amerikaanse bedrijf CareerBuilder. Het gaat om de eerste overname ooit die Textkernel doet. “Maar het zal waarschijnlijk niet de laatste zijn”, aldus CEO Gerard Mulder.

 

 

Gerelateerde artikelen