HP koopt videoconferencingbedrijf Poly

Het Amerikaanse HP betaalt 3,3 miljard dollar voor Poly, dat onder meer camera's en headsets levert. 

Met de overname wil HP inspelen op de trend naar meer thuiswerk. Poly is de huidige naam van Plantronics, dat zichzelf in 2018 herdoopte nadat het Polycom overnam. 

De opkomst van hybride werk creëert een aanhoudende vraag naar technologie die naadloze samenwerking tussen thuis- en kantooromgevingen mogelijk maakt, aldus HP in een persbericht. Ongeveer 75% van de kantoorwerkers investeert in de verbetering van hun thuisomgeving om nieuwe manieren van werken te ondersteunen. Traditionele kantoorruimtes worden ook heringericht om hybride werk en samenwerking te ondersteunen, met een focus op oplossingen voor vergaderruimtes. Momenteel zijn er meer dan 90 miljoen kamers, waarvan minder dan 10% met videomogelijkheid. Als gevolg hiervan zal het segment van de vergaderruimteoplossingen naar verwachting verdrievoudigen tegen 20243.

"De opkomst van het hybride kantoor creëert een unieke kans om de manier waarop werk wordt gedaan te herdefiniëren", zegt Enrique Lores, President en CEO van HP. "De combinatie van HP en Poly creëert een toonaangevend portfolio van hybride werkoplossingen in grote en groeiende markten. Poly's sterke technologie, complementaire go-to-market en getalenteerde team zullen bijdragen aan winstgevende groei op lange termijn terwijl we verder bouwen aan een sterker HP."
 

Gerelateerde artikelen