Houthoff, Allen & Overy en ING ronden fusie Gansewinkel af

De samensmelting tussen het Britse Shanks Group en Van Gansewinkel is bezegeld. Vanaf 1 maart gaat de afvalcombinatie Renewi heten. De overnameprijs ligt op 482 miljoen euro.

De ambitie van Renewi is duidelijk: de Brits-Nederlandse bundeling wil de 'nieuwe, internationale waste-to-product-leider' worden. Voor bestrijding van de grootste milieuproblemen koerst Renewi af op innovatie rondom gebruikte grondstofproducten en circulaire economie. Zo staat te lezen in het persbericht van Shanks. 

Eind mei zoemden de eerste berichten over een mogelijk overnamebod van Shanks op Van Gansewinkel rond. Uiteindelijk kwam het tot een ontmoeting in juli toen de Britten een bod uitbrachten van 482 miljoen euro. De aandeelhouders van beide partijen gaven in november hun fiat aan de deal, maar wachten was het nog op de toezichthouders in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Contingent aan adviseurs
De afgelopen maanden hebben zowel de Britten als de Nederlanders M&A-advies gekregen van een contingent aan adviseurs. Namens Shanks Group waren dat Houthoff Buruma en Ashurst, die de juridische details onder de loep namen. Financieel advies was afkomstig van INGGreenhill en Investec. Bij ING was de onlangs aangestelde M&A-topman Rob van Veldhuizen in de lead. 

Van Gansewinkel liet zich bijstaan door de juristen van Allen & Overy, terwijl de financiële adviseurs van Lazard en KPMG eveneens betrokken waren. Bovendien traden de belastingadviseurs van Deloitte op namens de Nederlandse afvalverwerker. 

(Foto: Afvalgids.nl)

 

Gerelateerde artikelen