Hospidex neemt branchegenoot Innomediq over

Met de overname van Innomediq verhoogt Hospidex zijn expertise om Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen verder te ondersteunen in innovatieve oplossingen.

Hospidex, leverancier van oplossingen voor de zorgsector, neemt branchegenoot Innomediq over. De oplossingen die de bedrijven leveren omvatten o.a. systemen voor patiëntmonitoring, defibrillatoren, infuuspompen, operatietafels en beademingstoestellen.

Francis Gielen (CEO Hospidex) is opgetogen dat Innomediq onderdeel wordt van Hospidex. “Met Hospidex introduceren we innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg, die zowel op een conventionele als op een hoogtechnologische wijze, bijdragen tot een performantere zorg voor patiënten en hierdoor de kwaliteit van de zorg verbeteren. Innomediq past volledig in deze filosofie.”

Tezamen met de 100tal medewerkers van Innomediq, zullen de bedrijven de ziekenhuizen en zorginstellingen op de Belgische markt nog beter kunnen bedienen. Hospidex biedt een uitgebreide reeks oplossingen voor de zorg aan in de Benelux, Duitstalige landen en Frankrijk, met focus op gezondheid en welzijn thuis, het meten van vitale lichaamsparameters, het voorkomen en verzorgen van doorligwonden en het veilig verwijderen van medisch afval.

Yves Pauwels en Jan Van den Bergh, blijven aan boord als directors van Innomediq en als nieuwe aandeelhouders bij Hospidex Group. Zij zijn enthousiast over de groeiperspectieven: “Als onderdeel van Hospidex kunnen we het aanbod voor onze klanten in ziekenhuizen en zorginstellingen in België verder verdiepen en uitbreiden. Onze productportfolio’s zijn in hoge mate complementair.”
 

Gerelateerde artikelen