Home & Garden Solutions neemt zonweringproducent Sunmaster Nederland over

AAC Capital en het management van Home & Garden Solutions nemen Sunmaster Nederland over, een producent van zonweringsoplossingen. Sunmaster gaat als zelfstandige dochteronderneming verder, naast de bestaande merken Verasol en Gardendreams. Met deze overname stijgt de omzet van Home & Garden Solutions naar bijna 80 miljoen euro.

Sunmaster uit Nijkerk is al bijna 50 jaar een toonaangevende producent van hoogwaardige buitenzonwering. De onderneming is met ongeveer 40 medewerkers één van de grootste landelijke professionele business-to-business leveranciers met een landelijk dealernetwerk van specialistische zonvakhandels. Het productaanbod van Sunmaster bestaat uit knikarmschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken en buitenjaloezieën. De onderneming realiseert een omzet van bijna 12 miljoen euro en heeft ongeveer 40 medewerkers. Het management van Sunmaster blijft na de overname aan.

Home & Garden Solutions, het voormalige Outdoor Living Group, is de houdstermaatschappij die Verasol heeft overgenomen in juni 2017 en Gardendreams in 2019. Verasol en Gardendreams produceren aluminium veranda’s, tuinkamers, glazenschuifwanden, tuinhuisjes en carports. In 2020 heeft Home & Garden Solutions een omzet behaald van 66 miljoen euro met circa 250 werknemers. De producten van Verasol en Gardendreams worden verkocht in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Polen. Verasol verkoopt via eigen winkels, online, geselecteerde dealers en distributeurs. Gardendreams verkoopt via dealers, Europese DIY ketens en een eigen verkooporganisatie te Frankrijk.

AAC is een buy-outonderneming in het middensegment van de markt en heeft 34 management buy-outs op zijn naam staan, waarvan er 27 zijn gerealiseerd. AAC investeert in winstgevende vennootschappen die gevestigd zijn in de Benelux. AAC is een op groei gerichte investeerder en heeft naast Home & Garden Solutions de vennootschappen Yarrah, Oogwereld, Fysius, Lubbers Logistics Group, Savaco en Hobré Instruments in portefeuille.

Gerelateerde artikelen