Holland Venture investeert in internetdienstverlener Virtual Affairs

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Virtual Affairs, leverancier van digitale oplossingen voor de financiƫle sector. Het bedrijf zet 15 miljoen euro om, heeft 130 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Sofia. Ook leden van het directieteam en enkele specialistische medewerkers van het innovatieve bedrijf hebben een (extra) aandeel verkregen in Virtual Affairs.
Holland Venture heeft een aanzienlijk minderheidsbelang genomen in Virtual Affairs, dat onder meer banken en verzekeraars ondersteunt bij het ontwerpen, implementeren en exploiteren van hun digitale kanalen. Nederland heeft een voorsprong ten opzichte van een groot aantal andere landen als het gaat om online bankieren en verzekeren. Dankzij de investering en betrokkenheid van Holland Venture kan Virtual Affairs de in Nederland ontwikkelde oplossingen internationaal verder uitrollen.
Internationale vraag
“Onze onderneming ontwikkelt zich snel. In Nederland bedienen we een groot aantal klanten en ook internationaal vraagt men om onze expertise en oplossingen”, aldus Sijbrand Tieleman, CEO van Virtual Affairs. “In Holland Venture hebben we een financiële partner gevonden die ons op strategisch vlak kan ondersteunen bij de realisatie van onze groeiambities."
Duidelijke visie
Ewout Prins (foto), managing partner Holland Venture en genomineerd voor de 2013 M&A Awards, is vol vertrouwen over de toekomst van het bedrijf: “Virtual Affairs speelt in op de digitalisering van de financiële sector. Ze heeft een duidelijke visie op de markt en vertaalt deze naar interessante proposities voor banken en verzekeraars. We zien goede groeimogelijkheden en zijn er van overtuigd dat het ambitieuze team van Virtual Affairs in staat is om deze te realiseren. We ondersteunen hen daar graag bij.” 
Gerelateerde artikelen