Holland Footz redt failliete snoepfabrikant uit Waalwijk

Vero Sweet Presents kreeg problemen met de voorfinanciering.

Snoepfabrikant Holland Foodz neemt de failliete branchegenoot Vero Sweet Presents over. Holland Foodz is de grootste producent van oud-Hollands snoepgoed. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Beiden zijn familiebedrijven die leveren aan grote klanten als HEMA, Bijenkorf, AH, Jumbo, Kruidvat, Xenos of De Efteling. Het 77-jarige Vero uit Waalwijk is het grootste bedrijf in Nederland dat zijn cadeauverpakkingen zelf ontwerpt en produceert. Een maand geleden ging het bedrijf failliet wegens problemen met de voorfinanciering.

De overname van Vero is gefinancierd uit eigen middelen. Door de overname is Holland Foodz nu, naast marktleider in oud-Hollands- en kermissnoep, ook marktleider in geschenkartikelen.

Snoepfabriek Holland Foodz in Oosterhout bestaat sinds 1894 en kreeg bij zijn 125-jarige bestaan het predicaat Hofleverancier. Het bedrijf begon ooit als suikerwerkfabriek Piet Aarden en nam deze eeuw diverse bedrijven over die geen opvolging hadden of noodlijdend waren.

Holland Foodz is het grootste Nederlandse bedrijf wat snoepgoed op ambachtelijke wijze produceert in een eigen fabriek. Het levert zijn producten aan Nederlandse en Belgische kermissen, pretparken, supermarkten, warenhuizen en snoepwinkels, maar ook aan Duitse warenhuizen en andere Europese klanten.

Na het faillissement van branchegenoot Rens Joosen Suikerwerken in 2011 nam het de productie van oud-Hollands snoepgoed als de Oosterhoutse Kaneelstok (sinds 1894 gemaakt) en Willem Stuvé Nougat (sinds 1870 gemaakt) over.

Gerelateerde artikelen