Holland Capital investeert in twee leveranciers van batterijsystemen

Hybrid Power Units & Top Systems worden samengevoegd tot topspeler in energieopslag.

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van batterijen. Met de investering van Holland Capital kunnen de gestelde groeiambities gerealiseerd worden, zowel organisch als door buy and build.

Energie-oplossingen op basis van batterijen
De energietransitie is van cruciaal belang om de klimaatverandering aan te pakken en een duurzame toekomst voor komende generaties te waarborgen. Batterijen zijn een belangrijke succesfactor in deze energietransitie.

Door de bundeling van krachten kan de nieuw ontstane onderneming een antwoord bieden op de steeds complexere vragen voor energieopslag. Door beide bedrijven samen te voegen, kan de nieuwe groep antwoorden geven op de steeds complexere vragen rond energieopslag, inclusief de snel groeiende markt voor high-voltage batterijen.

Bovendien creëert de combinatie meer kracht en innovatie in een groeiende markt die momenteel een aanzienlijke groei doormaakt (+19% CAGR), gecombineerd met een groeiende vraag naar lithium oplossingen (+21% CAGR).

Erwin van Heijningen, TS: “Samen met HPU kunnen we werken aan nieuwe technische innovaties. Denk daarbij aan high-voltage oplossingen die onder andere grootschalig kunnen worden ingezet bij de problematiek rondom netcongestie.”

“We zien enorm veel ontwikkeling in de markt voor lithium-batterijen, waarbij ons geloof is dat we deze transitie versnellen als we expertise gaan bundelen en breder toegankelijk maken”, aldus Philip Wilms, Investment Director Holland Capital. “Daarbij is dit een mooie eerste stap en houden we onze ogen open voor nieuwe strategische acquisities.”

Het team van Oaklins in Nederland trad op als exclusieve sell-side adviseur voor Top Systems’ aandeelhouders.

Gerelateerde artikelen